Alternative content

Get Adobe Flash player

Julepakke Sri Lanka 2009

Cirka 6 timers kørsel nord for lufthavnen i Colombo på Sri Lanka, ligger en lille landsby kaldet Meegalawa. Landsbyen ligger i en fjern del af den nordcentrale provins, i et underudviklet landdistrikt med meget ringe infratruktur. I denne landsby ligger et børnehjem for drenge kaldet Somananda Foundation. Børnehjemmet køres af de lokale indbyggere, som selv er meget fattige, men gør hvad de kan for at hjælpe disse børn. I øjeblikket bor her 33 forældreløse børn, 14 små munke, 5 ældre munke og der er 6 lokale landsbyboer som hjælper til.

Vores lokale agent på Sri Lanka Rasith besøgte børnehjemmet for noget tid siden, for at se om der var noget, vi kunne hjælpe med. Da han kom tilbage med svar, var der ingen tøven hos Enrico, vi skulle sende nogle julepakker!

Derfor drog Rasith og nogle af hans kammerater (i alt 9 frivillige) afsted til børnehjemmet d. 19. december. De kørte meget tidligt for at nå derop til om formiddagen, og deres bus var pakket med gaver, mad og tøj til børnene og munkene.

Da de ankom til børnehjemmet, gik de straks i gang med at installere et volleyball net, og delte sportsudstyr ud til børnene. Så kunne de lege, imens resten af gaverne og maden blev båret ind i et stort rum, hvor det blev fint stablet op. Imens gik 2 af de frivillige i gang med at installere det fjernsyn, som børnene har ønsket sig brændende i flere år.

Rasith havde fået sin onkel til at sponsorere frokost til alle børnene på denne dag, og det var en stor oplevelse for dem pludselig at kunne vælge imellem flere varianter af ris og karry, med enten fisk eller kød til. Som dessert fik børnene udleveret æbler og vindruer - begge ting som er meget sjældne på disse kanter, i hvert fald for de fattige børn.

Efter frokosten gik selve gaveuddelingen i gang. Der blev uddelt individuelle poser til dem alle. Poserne indeholdt bl.a. 7 notesbøger, 3 blyanter, 1 viskelæder, 3 kuglepenne, 1 lineal, 1 blyanspidser, 1 par sandaler (klip klappere), 1 par shorts, 1 par boxeshorts, 1 t shirt, 1 dynebetræk, 1 pudebetræk, 1 håndklæde, 1 tandbørste, 1 tandpasta, 1 pakke chokoladekiks, 1 sæbe, 1 bog samt 1 stykke legetøj. De lidt ældre børn fik desuden udleveret 1 madkasse, 1 par sko, 1 par sokker og 1 skoletaske.

Udover alle disse ting til børnene, fik hjemmet bl.a. udleveret 200 kilo ris, 20 kilo peanuts, 30 kilo sukker, 10 kilo soya, 2 kilo hvidløg, 4 kilo chili/chili pulver, 10 kilo nudler, 110 æg, 5 kilo mælkepulver, 10 kilo salt, adskellige kilo af forskellige krydderier, 125 æbler, 10 kilo vindruer, et 21" tv samt en antenne, volleyball net, baseballbat og bolde.


Børnene ville gerne udtrykke deres glæde ved at få alle disse ting fra " a nice cold country called Denmark", ved at skrive en tak, men ingen af dem taler eller skriver engelsk, så Rastih bad dem lave en tegning eller skrive på sinhalesisk eller tamilsk, som han så vil oversætte.

At være med til at gøre så stor en glæde hos alle de her børn, har betydet meget for både os og vores lokale agent. Det har været mere en dejlig mulighed for os alle at kunne gøre skabe glæde hos disse fattige børn.

C&C Travel påtænker at gentage begivenheden I 2010, hvor I, kære gæster, vil få mulighed for at komme med et bidrag til at gøre hverdagen lidt lettere og sjovere for disse børn. Følg med her på hjemmesiden.