Skip to main content
x

Mangroveskove i Masbate

Mangrover er noget af det bedste der findes til at holde på CO2. Det er de, fordi de ikke kun holder på CO2’en i den del af træet der er over jorden, men også gør det i deres enorme netværk af rødder. Mangroveskove indeholder faktisk ca. 1.000 tons CO2 per hektar, hvilket er over 4 gange så meget CO2 som andre tropiske skove!

 

Mangroveskove har også andre fordele. De hjælpe med at beskytte sårbare kyster ved at virke som bølgebrydere og derved mindske erosion. Mangroveskove tiltrækker også fiskelivet, og mange fiskerlandsbyer og andre kystbeboelser er afhængige af mangroveskovene. 

 

Vi har plantet 80.000 mangrovetræer (red mangrove and pagatpat (sonneratia alba)), som efter en tur på et par måneder i en planteskole, er blevet plantet ud ved kysterne i Masbate. De fleste er blevet plantet i Bahutan, der ligger inde i en lille bugt, hvor mangroverne kan vokse støt. Både kommunens myndigheder og lokalbefolkningen står bag projektet, og det lande de er plantet på har status som beskyttet område af Department of Environment and Natural Resources, så ændringer i lokalpolitik er ikke en trussel. Mangroverne er blevet plantet af frivillige fra de omkringliggende landsbyer.

 

I november 2019 var C&Cs Charlotte, Cria og Aileene på besøg på projektet og oplevede den store virkning mangrover har for de lokale samfund. Her lidt ord fra deres besøg: 

 

"Vi fik fortalt, hvordan mangroverne tiltrækker fisk, og hvordan folk i landsbyerne nu ikke behøver at tage så langt ud med deres både for at fange noget. Vi fik selv lov til at smage den lokale fangst, og det var imponerende store fisk og krabber. Borgmesteren i Bahutan fortalte, hvordan nogle folk udefra havde prøvet at fiske, der hvor der er plantet helt små nye mangrover, men landsbyens folk havde opdaget det og jaget dem væk. Det er helt åbenlyst, at der er et ønske og en vilje til at have mangroveskove i dette område."

 

Update september 2020: mangroverne har det godt og er flere stedet blevet over 2 meter høje!